Seminari POESIA CONTEMPORŔNIA, TECNOLOGIES I EDUCACIÓ
Programa.

Podeu descarregar-vos les ponències de João Manuel Ribeiro, Francesc Codina, Pere Ballart, Rui Torres, Ide Hintze i Michel Ducom (són al final d'aquesta pàgina en format pdf) i adreçar les preguntes o comentaris que us generi la seva lectura a: poesiaieducacio@pocio.cat. Els ponents us respondran durant el Seminari.

12 de febrer

9.00 h Recollida documentació i recepció dels participants
9.15 h Presentació Seminari

Tema 1 : El paper de la poesia en la formació de la persona
.
Moderadora: Glòria Bordons

9.30 h Ponent convidat: João Manuel Ribeiro, membre del doctorat del Centre de Psicopedagogia de la Universidade de Coimbra i becari del Doctorat de la Fundação para a Ciência e Tecnologia, pedagog especialista en els valors formatius de la poesia.
10.00 h Discussió
10.30 h Cafè
11.00 h Ponent convidat: Francesc Codina , de la Universitat de Vic, expert en literatura catalana i poesia aplicades a l'educació.
11.30 h Discussió
12.00 h Ponent convidat: Michel Ducom . Poeta i membre del GFEN (Groupe Français d'Éducation Nouvelle). Expert en tallers per a professors a partir de poesia contemporània.
12.30 h Discussió
13.00 h Dinar

Tema 2 : El corpus poètic contemporani .
Moderador: Joan Manuel

15.30 h Ponent convidat: Pere Ballart , de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del projecte "Poesia catalana i espanyola 1975-2005. Poètiques comunes i relacions intertextuals" (HUM2006-05457).
16.00 h Discussió
16.30 h Cafè
17.00 h Discussió oberta sobre les característiques de la poesia més adequada per a joves amb la intervenció de gestors culturals i poetes com Eduard Escoffet , Víctor Sunyol, Ester Xargay i Lis Costa .
18.00 h Presentació de pòsters.

13 de febrer

Tema 2 : El corpus poètic contemporani (el vessant més experimental)
Moderadora: Lis Costa

9.00 h Ponent convidat: Rui Torres , investigador principal del projecte CD-ROM PO-ex Projecto POCI/ELT/57686/2004) i professor de la Universidade Fernando Pessoa de Porto.
9.30 h Discussió
10.00 h Ponent convidat: Ide Hintze , director de l'Escola de Poesia de Viena.
10.30 h Discussió
11.00 h Cafè  

Tema 3 : Contribució de la poesia contemporània a l'aprenentatge de la llengua en aules multilingües .
Moderadora: Maria Grau

11.30 h Taula rodona amb participants de diferents grups de la Xarxa "Llera: Educació Lingüística i Literària en entorns plurilingües" i professors de Secundària: Daniel Cassany (UPF), Joan Perera (UB), Glòria Sanz (professora de l'IES Montilivi de Girona), Carles Castellanos (UAB) i Núria Esponellà (poeta i professora d'ensenyament secundari).
12.30 h Discussió oberta amb els participants.
13.00 h Dinar
15.00 h "Poema gigante", organitzat pel poeta Miguel Ángel Arenas, a la terrassa del bar de la Facultat.
16.00 h Conclusions aportades pels Secretaris dels diferents camps.
16.30 h Discussió oberta i conclusions definitives.
17.30 h Tancament del Seminari i recital poètic a càrrec de Dolors Miquel, Eugenio Tisselli i poetes participants en el Seminari.

INTRODUCCIÓ Pončncia JOAO MANUEL RIBEIRO Pončncia JOAO MANUEL RIBEIRO. Traducció catalŕ Pončncia FRANCESC CODINA Pončncia PERE BALLART Pončncia RUI TORRES Pončncia RUI TORRES. Traducció catalŕ Pončncia IDE HINTZE Pončncia IDE HINTZE. Traducció catalŕ Pončncia MICHEL DUCOM Pončncia MICHEL DUCOM. Traducció catalŕ Intervenció VICTOR SUNYOL Intervenció ESTER XARGAY Intervenció DANIEL CASSANY Intervenció JOAN PERERA Intervenció GLŇRIA SANZ Intervenció CARLES CASTELLANOS Intervenció NÚRIA ESPONELLŔ CONCLUSIONS BIBLIOGRAFIA
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia