Participació a congressos i jornades. Any 2014
COSTA, Lis
[ taula rodona ] Organització i participació en la taula rodona ARXIUS VISIBLES, celebrada el 19 de desembre a Arts Santa Mònica, per parlar de l'estat dels arxius audiovisuals a Catalunya (on line i presencials). "SUMMA. Arxiu videogràfic d'Habitual Video Team. Poesia i música experimentals"
SUMMA
AUDÍ, Marc
[ comunicació ] "Escoffet – Brossa: escriure llibres de poemes", dins el Col·loqui La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública a la Universitat de les Illes Balears de Palma de Mallorca, el 12 de desembre de 2014.
La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública
BATALLER, Alexandre
[ comunicació ] "Fragments de Gaspar Jaén: poètica de la intimitat i recepció en lectors adolescents", dins el Congrés internacional "La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública". CaixaForum Palma, 11 i 12 de desembre de 2014.
Fragments de Gaspar Jaén: poètica de la intimitat i recepció en lectors adolescents
BOSCH, Emma; BURSET, Sílvia
[ comunicació ] "Preparem-nos per passejar pel sostre: poesia experimental per a infants i mestres", dins el Congrés internacional "La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública". CaixaForum Palma, 11 i 12 de desembre de 2014.
Preparem-nos per passejar pel sostre: poesia experimental per a infants i mestres
BOSCH, Emma; DÍAZ-PLAJA, Ana; DURAN, Teresa, MANUEL, Joan; PRATS, Margarida
[ comunicació ] 

 “Una aproximació als trets del llibre poètic experimental", dins el Congrés Internacional.  “La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública”, organitzat pel Grup de Recerca  de Literatura Contemporània: estudis teòrics i comparatius (LICETC), Universitat de les Illes Balears. CaixaForum, Palma de Mallorca, 11 i 12 de desembre de 2014.

“Una aproximació als trets del llibre poètic experimental
CAVALLI, Daniela
[ ponència ] “Leer poesía en secundaria: problemas y oportunidades a través de un estudio de caso”, dins el Seminari International “¿Qué leer? ¿Cómo leer? Lecturas de juventud”, organitzat per MINEDUC, Universidad Diego Portales i Editorial Ekaré Sur. Santiago, Xile, 11 i 12 de desembre de 2014.
Seminari International “¿Qué leer? ¿Cómo leer? Lecturas de juventud”
COSTA, Lis
[ comunicació ] "Xavier Sabater. Polipoeta de tots els plecs". Congrés internacional La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública, organitzat per Universitat de les Illes Balears, Universidade de Santiago de Compostela i Universidade de Vigo. Fundació La Caixa, Palma de Mallorca, 11 i 12 de desembre de 2014.
Congrés internacional
CRESPO, Bibiana
[ conferència ] 

"Drawing and performance. Moving across disciplines" a l’encontre Identidad y fronteras: Una mirada desde la contemporaneidad, a Tenerife Espacio de las Artes (TEA), Santa Cruz de Tenerife, 11 de desembre de 2014.

www.teatenerife.es
DURAN, Teresa; PRATS, Margarida; BOSCH, Emma; MANUEL, Joan; DÍAZ-PLAJA, Ana
[ comunicació ] "Cap a una definició dels processos experimentals de l’àlbum líric", dins el Congrés internacional "La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública". CaixaForum Palma, 11 i 12 de desembre de 2014.
Cap a una definició dels processos experimentals de l’àlbum líric
FIGUERAS, Eva i CRESPO, Bibiana
[ comunicació ] "La poesia concreta de Robert Montgomery a les tanques publicitàries urbanes", dins el Congrés internacional "La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública", organitzat per Universitat de les Illes Balears, Universidade de Santiago de Compostela i Universidade de Vigo. Fundació La Caixa, Palma de Mallorca, 11 i 12 de desembre de 2014.
Congrés internacional La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública
AUDÍ, Marc
[ comunicació ] "Salle blanchâtre. Pause. RIDEAU", Joan Brossa (1947), dins el Col·loqui poesia / ação a la Fundação Rui Barbosa de Rio de Janeiro (Brasil), el 27 novembre 2014.
poesia / ação
AUDÍ, Marc
[ comunicació ] 

"Salle blanchâtre. Pause. RIDEAU". Joan Brossa (1947), dins el Seminário Poesia e Ação a la Fundação Casa de Rui Barbosa, Rio de Janeiro, 27 de novembre de 2014.

Seminário Poesia e Ação
BORDONS, Glòria
[ xerrada ] Dinamització del club de lectura amb l'obra "El dia a dia", de Joan Brossa. Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, 27 de novembre de 2014.
BORDONS, Glòria i PEREARNAU, Anna
[ comunicació ] "La importància del desenvolupament de la creativitat i de l'eixamplament d'horitzons culturals en la formació de mestres", dins el XV Congreso Internacional de la Sociedad Española de Didáctica de la Lengua y la Literatura, organitzat per la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València del 19 al 21 de novembre de 2014.
XV Congreso Internacional de la Sociedad Española de Didáctica de la Lengua y la Literatura
BORDONS, Glòria
[ conferència ] "El cinema de Joan Brossa, entre el teatre, la màgia i la poesia", dins la jornada Poetiche di rottuta: Letteratura e cinema, a la Università Ca'Foscari, Aula Baratto, Venècia, 14 de novembre de 2014.
Poetiche di rottuta: Letteratura e cinema
BORDONS, Glòria
[ conferència ] "Poesía experimental catalana: reflexiones sobre experimentalidad, aprendizaje y emoción", dins el VI Congreso Internacional de Investigación y Didáctica de la Lengua y la Literatura y VIII Foro Nacional sobre la enseñanza de la literatura "Josefina de Ávila Cervantes", organitzats per la Universidad de Sonora y el Colegio de Bachilleres del Estado de Sonora, Hermosillo (Mèxic), 29 d'octubre al 2 de novembre de 2014.
VI Congreso Internacional de Investigación y Didáctica de la Lengua Poesía experimental catalana: reflexiones sobre experimentalidad, aprendizaje y emoción
CAVALLI, Daniela
[ ponència ] “The agency of poetry in the empowerment of the poetry reader”, dins el 14th Conference of the International Society for the Empirical Study of Literature and Media. Torí, Itàlia. Juliol 2014.
14th Conference of the International Society for the Empirical Study of Literature and Media, Turin, Italy
AUDÍ, Marc
[ comunicació ] "Ecos de la «segona naixença» de Joan Brossa: guerra i creació poètica", dins el col·loqui Avatars littéraires de la catastrophe al Centre d'Études Catalanes de la Université Paris-Sorbonne (França), e 16 de maig de 2014.
Ecos de la «segona naixença» de Joan Brossa: guerra i creació poètica
COSTA, Lis
[ comunicació ] "PROPOSTA. Un festival clau per a la difusió de la poesia pública", dins la II Jornada LITCAT d’Intergrups de Recerca (LITCAT II) “Literatura catalana contemporània (segles XIX-XXI): crítica, transmissió textual i didàctica”, organitzada per la Societat Catalana de Llengua i Literatura i la Universitat de Vic, el 16 de maig de 2014 a la seu de l’Institut d'Estudis Catalans.
II Jornada LITCAT
COSTA, Lis
[ taller ] "Videopoesia: poesia en moviment" - taller organitzat per l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa i el grup Poció; dins de la Setmana de la Poesia de Barcelona. Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, 14 de maig de 2014.
COSTA, Lis
[ conferència ] "Poesies, poesia". Departament d'Humanitats de l'Escola de la Dona - Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona, 8 de maig de 2014.
FIGUERAS, Eva; CRESPO, Bibiana
[ comunicació ] 

"El graffiti animado: Del proceso artesanal al soporte digital", dins el III Encuentro Internacional de Gráfica Contemporánea: Gráfica Urbana, organitzat per Universidad Autónoma de Ciudad Juárez. Ciudad Juárez (México), 28 i 29 d'abril de 2014.

III encuentro Internacional gráfica contemporánea
BORDONS, Glòria
[ ponència ] "Joan Brossa: una mirada cap a Europa", dins el II Congrés Internacional Geografies literàries, Universitat de Vic, abril de 2014.
II Congrés de Geografies literàries
FIGUERAS, Eva i CRESPO, Bibiana
[ comunicació ] "Turning over the leaf. Artists’ Books in the digital context: a self, inter., multi and transdisciplinary project", dins el AAH 2014 40th Anniversary Annual Conference & Bookfair, organitzat per la Royal College of Art, London. Pannel: "Artists’ Books since c. 1970: Making, Teaching, Collecting". Coordinadora: Beth Williamson. Londres (Regne Unit), 10-12 d'abril de 2014.
AAH 2014 40th Anniversary Annual Conference & Bookfair
BORDONS, Glòria
[ conferència ] "Poesía experimental: aprendizaje y emoción". Ciclo de conferencias másteres MULIELE y FPELE. Universitat Pompeu Fabra, 4 d'abril de 2014.
BORDONS, Glòria
[ conferència ] "Joan Brossa: imatge, paraula i acció". L'Escola de la dona celebra el Dia Mundial de la Poesia. Escola de la Dona Francesca Bonnemaisonde la Diputació de Barcelona, 20 de març de 2014.
COSTA, Lis
[ curs ] Videopoesia. Poesia en moviment Curs de 15 hores, organitzat per l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa (de l'11 de febrer al 25 de març). La Seca-Espai Brossa.
BORDONS, Glòria
[ xerrada ] "Joan Brossa: la utilitat de la inutilitat". Glops poètics a l'Ateneu popular de Les Corts, 31 de gener de 2014.
CRESPO MARTÍN, Bibiana
[ conferència ] "Llibres Art: definició, nomenclatures, tècniques, formats i temàtiques", dins el Congrés "Tàpies i Brossa. La poètica del paper". Taller creatiu de quatre sessions de Llibre-Art, organitzat per Fundació Antoni Tàpies (Barcelona) i Fundació Joan Brossa (Barcelona). Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), 24 de gener de 2014.
Tàpies i Brossa. La poètica del paper
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia