Marc Audí

Maître de Conférences
Université Michel de Montaigne – Bordeaux-3
Domaine Universitaire
Esplanade des Antilles
33600 – Pessac Cedex 06
França
Tel. +33 (0)5 57 12 44 44
maudi@u-bordeaux3.fr


Docència
Imparteix docència al departament de Llengües i Civilitzacions, al grau d’Estudis Hispànics, i al Centre d’Estudis Catalans de la Université Paris-Sorbonne. Responsable dels tres nivells del Certificat de Llengua de la Universitat de Bordeaux-3 (CLUB) de Català.

Recerca
La seva línia principal d'investigació és la poesia experimental, la poesia visual i el diàleg entre la plàstica i la literatura després de les avantguardes, en particular a l’obra de Joan Brossa. Autor de la tesi doctoral
La poésie visuelle de Joan Brossa (1919-1998) : description et analyse intégrales (Université Paris-Sorbonne i Universitat de Barcelona).

Ha participat en congressos, jornades d'estudi i seminaris, presentant conferències i comunicacions sobre poesia experimental, l'obra visual de Joan Brossa i la literatura catalana contemporània.

A més de la seva participació al grup Poció, és investigador al grup de recerca Ameriber (Poètiques i Polítiques) de la Universitat Michel de Montaigne – Bordeaux-3.

Traducció
Traduccions al francès de Joan Brossa, a les revistes de poesia
Nioques (Lyon) i LunaPark (París), de Strip-tease i teatre irregular i Accions musicals (Éditions de l’Amandier, 2010), i Sumari astral i altres poemes (CipM, 2011)..

"Crec que això [diferenciar poesia i arts plàstiques] és propi de miloques ; és entendre la cultura d'una forma llibresca; és no haver arribat al fons de res ; és gallejar amb exposicions brillants i després quedar-se cagat, al marge. Hi ha fets que quan passen han de desvetllar la consciència i s'han de convertir en experiències decisives."
Joan Brossa

Grup de recerca Ameriber Université de Bordeaux correu electrònic
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia