Eva Figueras

Llicenciada en Belles Arts i en Ciències de l’Educació (UB, 1988)
Doctora en Belles Arts (UB, 4-7-1991)

Professora Titular del Departament de Dibuix (Unitat gravat)
Universitat de Barcelona – Facultat de Belles Arts
Adreça: Pau GRGALLO, 4, 08028 Barcelona. Despatx S02
Tel: 93 403 40 70

Docència
Imparteix docència als ensenyaments d’Art imprès i edición de la Facultat de Belles Arts.

Recerca
La seva línia d'investigació principal és la gràfica contemporània des de la vessant històrica, tècnica (en la línia de sostenibilitat en art http://www.ub.edu/gravat/) i creativa, especialment el Llibre Art. També treballa en mètodes de visió artificial aplicats a l’interpretació automàtica de col·leccions d’imatges artístiques. Participa en exposicions, congressos, imparteix cursos i dirigeix tallers sobre gravat sostenible i sobre llibre d’artista. Ha publicat diversos articles i llibres sobre el tema.

Membre del grup d’investigació Pintura, Dibuix i Gravat Versus Nous procediments i Materials (IP. Bibiana Crespo) i del grup Catalogació d'obra d'artista basada en l'anotació automática d'imatges (IP. Ferran Comes Reverter), així com participa en diversos projectes de recerca internacionals amb la Universitat Autònoma de Ciudad Juárez (Mèxic) i les Acadèmies de Belles Arts de Bolonya i de Palerm (Itàlia).

Poesia
És membre de Poètica Còdex, col·lectiu que vol homenatjar i divulgar l'obra de poetes clàssics i contemporanis i treballa en la creació de noves aportacions en llibres d’art (http://poesiaillibres-art.blogspot.com.es/).

Innovació Educativa
És responsable del Grup d’Innovació Docent Consolidat Millora de la qualitat docent de la Facultat de Belles Arts GIDCUB-11/FBA, creat el 2006 i consolidat el 2009.

Publicacions
El grabado no tóxico. Nuevos procedimientos y materiales (Barcelona, Universitat de Barcelona, 2004). Dins l’àmbit del gravat sostenible, ha dirigit i ha participat com a autora en la col·lecció de guies sobre la manipulació de productes químics en les belles arts: La manipulación segura de productos químicos en grabado (Barcelona, Universitat de Barcelona, 2008), La manipulación segura de productos químicos en pintura y dibujo (Barcelona, Universitat de Barcelona, 2011). Ha participat com a coautora en publicacions, com ara Incisione sostenibile. Nuovi materiali e metodi dell'area non-toxic (Marsala, Navarra, 2009) i Health and safety related to products used in painting, drawing and printmaking (Barcelona, AZ90, 2012).

correu electrònic
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia