Héctor Mellinas

Professor associat al Departament d’Educació Lingüística i Literària.
Màster en Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes (UAB/UB, 2015).
Graduat en Filologia Catalana amb menció en Literatura (UB, 2014).

Despatx 017, planta baixa, Edifici Llevant, Campus Mundet
Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona
Pg. Vall d’Hebron, 171, 08035 Barcelona
Contacte: hmellinas@ub.edu

Docència
Curs 2016/17: Habilitats Comunicatives Orals (Educació Infantil), Relat Oral i Fons Documental (menció en Biblioteques Escolars, Educació Infantil i Primària), Teatre com a Espai Interartístic (Màster en Educació Interdisciplinària de les Arts).

Curs 2015/16: Llengua Catalana per a l’Ensenyament (Educació Infantil), Català i Castellà: Llengües en Contacte a l’Escola (menció en Aprofundiment Curricular, Educació Primària), Relat Oral i Fons Documental (menció en Biblioteques Escolars, Educació Infantil i Primària).

Recerca
S’ha especialitzat en les formes de representació ideològica del teatre contemporani (tot treballant autors com Lluïsa Cunillé o Biel Mesquida) així com en la traducció escènica del text teatral (especialment en les direccions de Calixto Bieito i Carles Santos). Actualment prepara una tesi doctoral sobre l’assumpció i manifestació de pressupòsits surrealistes en el teatre europeu de mitjan segle XX a partir de les obres de Joan Brossa, Samuel Beckett i Thomas Bernhard.

Publicacions
Col·laborador habitual de la revista Caràcters, ha publicat articles sobre literatura catalana contemporània a Els Marges i Haidé i és l’actual curador de les edicions de poesia escènica de Joan Brossa que publica Arola Editors. També ha exercit de periodista cultural i crític teatral a les revistes de cultura digitals Núvol i Proscenium.

correu electrònic
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia